Bernina 550 QE
Bernina 550QE

BERNINA 550 QE De BERNINA 550 QE – elegant en precies: naaien en quilten met het hoogste comfort voor ambitieuze beginners en gevorderden.

€ 2.549,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Geïntegreerde BERNINA SteekRegulator (BSR)

Een bijzonder voordeel van de BERNINA 550 is de geïntegreerde BERNINA SteekRegulator, die bij het naaien uit de vrije hand voor de hoogste precisie zorgt. Ook wanneer u de transporteur heeft laten zakken en de stof handmatig gevoerd wordt, zorgt de geraffineerde BSR-technologie steeds voor precies even lange steken, aangezien verschillen in de naaisnelheid waargenomen en vereffend worden. Deze innovatieve functie van de BERNINA 550 QE stelt beginnende vrije-hand naaiers in staat vanaf het begin accurate, gelijkmatige steeklengte te fabriceren voor een precies steekbeeld. Dankzij de BSR-functionaliteit wordt precies naaien uit de vrije hand met de BERNINA 550 QE een ontspannende aangelegenheid - ideaal voor naaien en quilten op het hoogste niveau.

 

Geïntegreerd onscreen naaiadvies

Bij de vele intelligente functies van de BERNINA 550 QE hoort geïntegreerd naaiadvies, dat via het lcd-scherm op te roepen is. Met behulp van dit slimme hulpmiddel kunt u veel problemen bij het naaien en quilten vermijden: er wordt stap voor stap fundamentele informatie over uw naaiproject via veelzeggende iconen weergegeven, kies de stofsoort en bepaal uw soort project en het naaiadvies geeft aan welke combinatie van naald, naaivoet en naaigaren het beste passen bij uw project en welke steeksoorten daarvoor tot uw beschikking staan. Daarmee biedt de BERNINA 550 QE niet alleen een excellente starthulp voor beginners, maar helpt het ook ervaren naaister bij het zoeken naar het probleem als bijvoorbeeld de stof niet goed getransporteerd wordt, er lussen ontstaan of de gebruikte naald niet bij de stof lijkt te passen.

Omvangrijk stekenpakket

Met de BERNINA 550 QE beschikt u over een royaal stekenpakket van 22 nuttige steken en 155 siersteken, inclusief 24 verschillende quiltsteken. Bovendien behoren tien knoopsgaten, -ogen en knoopaanzetsteken en vier naaialfabeten tot het omvangrijke steekpakket van BERNINA 550 QE. Met een dergelijke uitrusting biedt de machine alles wat voor de uitvoering van ambitieuze naai- en quiltprojecten op het hoogste niveau nodig is. Daarnaast kunnen de steekeigenschappen zoals steeklengte, steekbreedte en naaldpositie afzonderlijk gewijzigd worden en kunnen steken met elkaar gecombineerd worden - en dankzij de geïntegreerde memoryfunctie van de BERNINA 550 QE kunt u uw wijzigingen zowel tijdelijk als permanent opslaan. Natuurlijk is het achterwaarts naaien of spiegelen van het steekpatroon ook mogelijk.